Aripioare picante coreene

aripioare picante coreene4

45 min

simplu

4 portii

Pentru ca in ultima vreme facem din ce in ce mai des aripioare de pui, am incercat o noua combinatie, de data asta am facut aripioare picante coreene. Cu aceasta ocazie am incercat doua produse de pe koreanfood.ro, de fapt le-am reincercat, pentru ca eu le cunosteam deja.
Gochujang este pasta de ardei iute specifica bucatariei coreene si este in topul preferintelor mele. Este o pasta care se obtine din ardei iuti, fasole de soia fermentata, orez glutinos si sare si se fermenteaza natural in vase de ceramica. Are o aroma iute-dulceaga foarte placuta.
Celalalt sos folosit la servirea acestor aripioare picante coreene este sosul Sriracha, un sos iute care contine usturoi si otet pe langa ardeii iuti si care este folosit ca si sos care acompaniaza diferite mancaruri cu carne. Este des intalnit intr-o farfurioara mica, pentru a inmuia bucatile de carne.
Recomand aceasta reteta si celor ce sunt la dieta, deoarece sunt preparate la cuptor.

Ingrediente Aripioare picante coreene

1 kg aripi de pui
1 pliculet friptura de pui Kotanyi
1-2 linguri pasta de ardei iuti gochujang
1 lingura de ulei
sos Sriracha, pentru servit

Mod de preparare reteta Aripioare picante coreene

Preincalzim cuptorul.
Aripioarele de pui se curata, se spala si se taie in bucati.
Se pun intr-un bol si se amesteca cu continului plicului de friptura de pui Kotanyi si pasta de ardei iuti gochujang. Se lasa deoparte 10 minute.
Se pune in tava o lingura de ulei si se pun aripioarele. Se da tava la cuptor si cand s-au rumenit pe o parte, se intorc pe cealalta parte.
Se servesc calde cu sos iute Sriracha.

Incercati si voi aripioare picante coreene.

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Aripioare picante coreene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *