Salata de ardei iuti cu ceapa pentru iarna fara conservant

Salata de ardei iuti cu ceapa fara conservant

Salata de ardei iuti cu ceapa este o conserva care nu trebuie sa va lipseasca din camara!
Anii trecuti am preparat ciusca, dar anul acesta m-am oprit la reteta lui Merisor de ardei iuti cu ceapa in otet.

Este o alternativa buna la clasicii ardei in otet si imi place ca se potrivesc si cu alte preparate culinare, nu doar cu ciorbele. Se poate manca alaturi de orice.

Se poate folosi doar ceapa alba, dar puteti adauga si ceapa rosie. Se mai pot adauga si ardei kapia.
Reteta este gata in mai putin de o ora si e simplu de preparat.
Daca v-a placut , vedeti si salata de legume cu sos de mustar sau salata de gogonele.

Ingrediente salata de ardei iuti cu ceapa pentru iarna fara conservant

1 kg de ardei iuti
1 kg de ceapa alba si rosie
500 ml otet
500 ml apa
2 linguri de sare pentru muraturi
4 linguri de zahar
ienihabar, seminte de coriandru si mustar
boabe de piper

Mod de preparare reteta salata de ardei iuti cu ceapa pentru iarna fara conservant

Se spala ardeii si se taie codita.
Ceapa se curata de coaja si se spala.
Ardeii iuti se feliaza cu ajutorul robotului sau cu mana.

Se feliaza ceapa si se amesteca cu ardeii.

Apa, otetul, sarea, zaharul si condimentele se pun pe foc.
Se lasa sa fiarba 1-2 minute.

Amestecul de ardei si ceapa se pune in borcane sterilizate.

Vezi aici cum se sterilizeaza borcanele.

Amestecul de apa si otet se toarna fierbinte in borcane. Nu uitati sa puneti un cutit sub borcan, ca sa nu se sparga cand turnati lichidul fierbinte.

Se infileteaza borcanele si se acopera cu o patura.
Cand s-au racit, se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.