Amandine

Desi rezist cu greu provocarilor,nu stiu cum se face ca la cea de la Ama ,mereu raman de caruta si ajung sa postez la urma sau chiar dupa ce apare toata lista la ea pe blog. Luna aceasta sortile mi-au dat un blog frumos, de unde sa tot alegi ,delicatesa.ro si de unde am ales felia asta de prajitura care e in topul preferintelor mele, cand chiar am pofta de ceva ciocolatos.

Ingrediente:
Pentru blat: 200 gr zahar, 6 oua, 20 gr cacao, 8 linguri faina, 30 ml apa,30 ml ulei
Se separa albusurile si se bat spuma impreuna cu apa si zaharul,iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul.
Se incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.
Separat,cernem cacaoa si faina si le adaugam la compozitie,amestecand usor de sus in jos.
Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit.

Pentru sirop: 400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri de cappucino, 1 fiola de rom
Se pune apa intr-o craticioara si se pune la fiert.Cand a inceput sa dea in clocot se adauga cappucino si zaharul.Se fierbe la foc mic 5 minute,se ia deoparte si se lasa sa se raceasca.Se adauga romul si se amesteca.

Pentru crema: 1 pachet de margarina Unirea , 150 gr de zahar pudra, 3 galbenusuri de ou, 3 linguri de cacao dr Oetker, 1 fiola esenta de rom
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul vertical.

Taiem blatul in doua,iar o parte se insiropeaza cu jumatate din sirop. Adaugam crema si cealalta bucata de blat si insiropam din nou.
Facem o glazura din 150 gr zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri ulei si 3 linguri de apa fierbinte si o turnam peste prajitura. Dam la rece cam doua ore,apoi o taiem in felii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

28 comentarii la “Amandine”

    1. Nu stiu de ce,dar prefer amandina cu margarina,am incercat si varianta cu unt,dar asta mi-a placut mai mult. Poti face si fara capuccino,nu trebuie inlocuita cu nimic,eventual poti incerca nessul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *