Aluat pentru placinte sarate

Aluat pentru placinte sarate

15 min

simplu

1 portii

Daca sunteti in aceleasi cercuri ca si mine pe facebook, cu siguranta ati vazut si voi ce placinte apetisante posteaza unele fete de peste hotare. Aluat pentru placinte sarate am invatat sa fac de la Beta Brigytte, pe pagina ei veti putea vedea multe placinte care va vor tenta si pe voi.
Aceasta este o reteta de baza pentru placinte, rezulta un aluat elastic pe care il puteti folosi cu fel si fel de umpluturi, cum ar fi: carne, branza, ciuperci, legume, etc.

Ingrediente Aluat pentru placinte sarate

150 ml apa calduta
150 ml lapte
1 lingura de zahar
1 ou
30 ml ulei
25 g drojdie
500 g faina
1 lingurita de sare

Mod de preparare Aluat pentru placinte sarate

Mai intai preparam maiaua. Intr-un bol mic, punem apa calduta cu lingura de zahar si drojdia. Lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol mai adanc, cernem faina si adaugam in mijloc maia, oul, laptele si uleiul. Framantam. Adaugam si lingurita de sare. Nu lasam sarea sa intre in contact direct cu drojdia, altfel aluatul nu va mai creste.
Acoperim bolul si lasam deoparte intr-un loc cald, ferit de curent, pana se dubleaza ca marime.
Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie.
Daca pregatiti aluatul la masina de paine, respectati instructiunile de folosire. De obicei, mai intai faina, apoi ingredientele lichide.

Incercati si voi Aluat pentru placinte sarate.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *