Aluat de tarta

aluat pentru tarta

5 min

simplu

1 portii

Dupa ce am primit reteta de biscuiti cu cacao de la Marius, el ne invata si cum sa pregatim un aluat de tarta. Multumim mult!

Aluat de tarta este o reteta de baza pe care toti trebuie sa o avem. Marius ne spune si cateva trucuri pentru reusita unui aluat de tarta. El ne invata cum se prepara, umplutura o alegem noi.
Nu ne ramane decat sa incercam si noi!

Ingrediente aluat de tarta

250 g faina
1 ou
100 g zahar
120 g unt rece
1 galbenus de ou
un varf de cutit de praf de copt

Mod de preparare reteta aluat de tarta

Se amesteca faina, cacaoa, zaharul si praful de copt.
Se formeaza o adancitura in care se adauga bucatile de unt rece de la frigider si se framanta cu varful degetelor(trebuie sa devina nisipos).
Se face iar o adancitura, in mijloc se pun oul si galbenusul.
Se framanta aluatul. Se framanta foarte putin, doar cat sa obtinem un aluat omogen. Daca exageram cu framantatul devine elastic, gen aluat pentru paine. Aluatul trebuie sa fie sfaramacios, nu elastic.
Cand aluatul nu se mai lipeste de degete, se modeleaza sub forma de minge.
Aluatul se lasa la rece pentru o jumatate de ora si se intrebuinteaza la tarte dulci.

Salveaza si tu reteta aluat de tarta.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *