Aluat de pizza

10 min

simplu

1 portii

Una dintre retetele cele mai solicitate unui site de retete este cea de aluat de pizza si secretul unui aluat perfect nu sta neaparat in reteta. O pizza buna se poate face si cu un aluat obisnuit de paine, dar depinde de topping si de grosimea blatului. Poti sa ai si un aluat de pizza de la cea mai buna pizzerie, dar daca pui ketchup, parizer si inlocuitor de cascval, cu siguranta nu veti avea o pizza buna. Si atunci nu aveti cum sa dati vina pe blat.
O pizza buna, trebuie sa fie subtire, ca sa simtiti gustul ingredientelor folosite la topping si sa nu ramaneti doar cu un gust de paine. Folositi ingrediente de calitate, daca sunteti in pana de idei, va puteti folosi de meniul de la pizzeria de la care comandati de obicei, acolo veti gasi multe combinatii.

Revenind la reteta de aluat de pizza, fiind un aluat cu drojdie, trebuie sa respectam cateva reguli:
– ingredientele sa fie la temperatura camerei
– sarea sa nu intre in contact direct cu drojdia, va opri procesul de dospire
– apa sa fie calduta, nu fierbinte
– aluatul se lasa la dospit intr-un loc ferit de curent, eu il pun in cuptorul cu microunde
– bolul cu aluat se acopera cu un prosop de bucatarie umed, aluatul va creste mai repede (asa am vazut la Jamie Oliver)

Reteta de aluat de pizza este pentru o portie, pentru o tava de cuptor si m-am inspirat din reteta lui Jamie Oliver. Este o reteta mai altfel, pentru ca are si gris, acesta absoarbe continutul de apa si veti obtine un blat crocant.

Ingrediente Aluat de pizza

300 g faina
50 g gris
200 ml apa calduta
20 g drojdie
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita de sare

Mod de preparare reteta Aluat de pizza

Intr-un bol, punem drojdia, apa si zaharul. Cu degetele, sfaramam drojdia si lasam deoparte 5 minute.
Adaugam faina si grisul si framantam un aluat. Adaugam sarea si mai framantam putin.
Se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa intr-un loc ferit de curent.
Dupa ce s-a dublat ca marime, se foloseste pentru pizza favorita.

Incercati si voi Aluat de pizza.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *